A CÉLRAVEZETŐ

A célodhoz vezetlek

Hogyan lehetsz szülőként jó menedzsere sportoló gyermekednek?
Hogyan lehetsz szülőként jó menedzsere sportoló gyermekednek?

Háromgyermekes apaként, közülük két élsportolóval, a mindennapjaim része, hogyan adhatnék, minél több támogatást gyermekeim számára céljaik elérése érdekében? Nagyon összetett a kérdés. A gyerek eldönti kb. 3 éves korában (na jó, lehet, hogy inkább 5 vagy 6 évesen), hogy ő világklasszis sportoló lesz. Aztán vagy az lesz, vagy nem lesz az. Mindegy, hogy mi lesz, a mi dolgunk szülőként, hogy a maximális támogatást megadjuk gyermekünknek ahhoz, hogy ...

Mi az, ami segít, ha elakadsz?
Mi az, ami segít, ha elakadsz?

A Debrecen Hub 05.20-i Eszme-Csere című eseményén azon elmélkedtünk, mi az, ami segíthet a továbblépésben, amikor elakadunk a céljaink megvalósításában . Az alábbi következtetésekre jutottunk.

A céljaink felé való úton történő haladás nem mindig zökkenőmentes. Van, amikor úgy érezzük, elakadtunk és úgy tűnik, nincs, ami kivezessen minket a kátyúból.

Először is tisztázzuk: nem a körülmények rabjai vagyunk , még ha gyakran tűnik úgy, hogy mi ...

7 HR-kulcspont tisztázása ahhoz, hogy nálad dolgozzanak a legjobbak!
7 HR-kulcspont tisztázása ahhoz, hogy nálad dolgozzanak a legjobbak!

photo-1507679799987-c73779587ccf.jpg

A csapból is az folyik, hogy kevés a minőségi munkaerő a magyar piacon . Lasszóval kell fogni a szakembereket. A fiatalok nyugat-felé veszik az irányt, a középkorúak nem mozdulnak a helyükről, az idősebbek pedig nincsenek képben a modern kori kihívásokkal kapcsolatban (lsd. számítógép-használat és nyelvtudás).

Nézzük, melyek azok a területek, amelyeket érdemes megvizsgálni ahhoz, hogy a legnagyobb eséllyel lépjünk fel a munkaerő-piac kínálati oldalán!

...
Mitől épül az önbizalmunk és mitől nem?
Mitől épül az önbizalmunk és mitől nem?

1-1.jpgÖnbizalom. Egy kis szójátékkal élve, az Ön magázó forma, tehát az Ön nem lehetek én. Illetve, akkor igen, ha magázom saját magam. Esetleg a felsőbb énemet tisztelem ezzel a formával. Komolyra fordítva a szót, hogy mennyire bízok magamban nagyban attól is függ, mennyire bízom a felsőbb énemben . A felsőbb én alatt értheted az Istent, az Univerzumot vagy bármit, ami szerinted téged támogat.

Az, hogy mekkora az önbizalmunk, illetve, hogy van-e egyáltalán, ...

Miért fontos, hogy legyen egy vállalatnak küldetése?
Miért fontos, hogy legyen egy vállalatnak küldetése?

1-118-800x445.jpg
A 90-s évek elején a szocializmusra jellemző tervgazdálkodás után , a rendszerváltást követő években beindult a piacgazdaság Magyarországon. Ki ne emlékezne az első „Rongyos Butikok”-ra vagy az első „Olcsó Palackozott Italok Boltja”-ira? Az első privatizált konzervgyárakra? Kevés tapasztalata volt az első generációs vállalkozók nak abban, hogyan is kell ezt csinálni. Mármint egy vállalkozás működtetését . Piacképesen, nyereségesen, legálisan. Nem is ...

Garantált súlycsökkenés az újév első hónapjában!?
Garantált súlycsökkenés az újév első hónapjában!?

Egy új év kezdetekor hagyomány fogadkozni. Új életet kezdeni. Ma még utoljára telezabálom magam, aztán elsejétől fogyókúra. Persze, hogy nem működik. Miért is? Mert a fogadkozásaink nem egy dátumon múlnak. Sokkal inkább a gondolkozásunkon. A szokásainkon. És egy szokás megváltoztatásához szükséges a gyakorlat . A léleknek, hogy eléggé elhiggye, meg tudjuk csinálni.

A drasztikus változtatáshoz óriási akaraterő és kitartás szükséges. Pont ez a ...

Táncolj a félelmeiddel!
Táncolj a félelmeiddel!

Az emberiség jó ideje kutatja a sikeressé válás titkát. Vágyakról, álmokról, célokról beszélünk. A többségnek a sok pénz, a hírnév jelenti a sikert. Jó autókról, szép házakról, exkluzív nyaralásokról álmodunk. „Nyerni kéne a lottón!” „El kéne menni vezetői pozícióba egy multihoz!” „Indítani kéne egy saját vállalkozást, amit világméretűvé kéne felfuttatni!” Mindegy mihez kezdünk, a céljaink elérésének legfontosabb próbatétele a ...

A szeretet ünnepe
A szeretet ünnepe

Karácsonykor mindenki a szeretetet ünnepli. Ki így, ki úgy. Karácsonyfát díszítünk, ajándékot veszünk. Összegyűlik a család egy közös ebédre, vacsorára. Felmerül a kérdés, hogy akit szeretünk, annak miért csak karácsonykor fejezzük ki a mélyreható szeretetünket? Miért elsősorban a fizikális síkon, jellemzően tárgyakkal? Az ember érző légy. Az anyagi téren túl fontos, hogy egyéb formában is kimutassuk szeretetünket.

Nézzük, melyek a szeretet ...

Ez igen! Csak így tovább!
Ez igen! Csak így tovább!

Jobban  vágyunk az elismerésre , mint bármi másra az életben. Egy politikus pl. nem elsősorban a hatalomért harcol, egy gazdag vállalkozó nem az értékes tárgyakért, luxusautóért, kacsalábon forgó palotáért dolgozik, hanem leginkább mások elismeréséért. Csak akkor vagyunk magabiztosak és nyugodtak, ha a  számunkra fontos emberek elismerését megkapjuk

Gyermekként a szüleink, tanáraink, edzőink, felnőttként a barátaink, munkatársaink, a ...

Az ígéret földje
Az ígéret földje

Beszéljünk (gondolkodjunk el) egy kicsit az ígéreteinkről.
Ki az, aki hallotta már a következő kifejezéseket egy beszélgetés, tárgyalás végén?

- Alkalomadtán jelentkezem!
- Akkor majd beszélünk!
- Hívjuk egymást!

Amikor ezeket a mondatokat hallod, légy résen!   Ezek azok a tipikus jelek, amikor a másik nem vállal felelősséget az ígéreteiért! Ha felülsz az ilyennek és várni fogsz rá, többségében  csalódni fogsz!  A másik áldozatává válsz. Inkább ...

A CÉLRAVEZETŐ

Ezen a blogon megosztom a saját céljaim felé vezető úton és a mások céljainak eléréséhez nyújtott szolgáltatásom közben szerzett tapasztalataimat.

Friss topikok