A CÉLRAVEZETŐ

A célodhoz vezetlek

Az ígéret földje
Be nem tartott ígéreteink következménye

Beszéljünk (gondolkodjunk el) egy kicsit az ígéreteinkről.
Ki az, aki hallotta már a következő kifejezéseket egy beszélgetés, tárgyalás végén?

- Alkalomadtán jelentkezem!
- Akkor majd beszélünk!
- Hívjuk egymást!

Amikor ezeket a mondatokat hallod, légy résen! Ezek azok a tipikus jelek, amikor a másik nem vállal felelősséget az ígéreteiért! Ha felülsz az ilyennek és várni fogsz rá, többségében csalódni fogsz! A másik áldozatává válsz. Inkább lépj tovább, legyen ez egy randi, egy új munka lehetősége vagy barátkozás. A kölcsönös szimpátia hiányában, amit csak beleképzelünk a helyzetbe és a félelemtől, hogy elveszítjük a másikat, a lehetőséget, hiú ábrándot kergetünk. Ugyanis hiányzik a másik részéről a felelősségvállalásEz így egy lila köd. Nincs közös halmaz. Nincs megállapodás.

Amennyiben pedig nekünk nem sikerült tartanunk az ígéretünket, minimum a bocsánatkérés az alap. Esetleg a másik kiengesztelése. Bizonyítani a következő alkalomkor tudunk, újabb ígérettel. Amit persze aztán betartunk. Ekkor épül újra a bizalom. Különben leépül. Semmibe vész.

Amikor azt tapasztaljuk, hogy a másik fél részéről rendszeres az ígérgetés és annak be nem tartása, akkor érdemes belátni, hogy ott nincs egyensúly. Abban a kapcsolatban nincs helyünk.

Az ígérgetések egy részében, tisztességes szándék esetén, legtöbbször a túl sok feladat - kevés idő, a túlterheltség áll. Persze egy ilyen csúszáskor félünk, biztosan a másik már haragszik ránk, hogy nem jelentkeztünk. Attól még jobban haragszik, ha egyáltalán nem jelentkezünk.

Amikor úgy ígérünk, hogy már az ígéret kimondásakor tudjuk, hogy nem fogjuk tartani, azt hívják hazugságnak. Ilyenkor elsősorban magunkat csapjuk be. Persze hosszabb távon a másikat, a másik bizalmát is elveszítjük ezáltal.

A megoldás egyszerű: addig ne tegyük le a telefont, ne zárjuk le a tárgyalást, amíg meg nem egyezünk abban ki, kit hív és mikor! Állítsunk be emlékeztetőt a hívásra, akkor is, ha mi ígértünk, akkor is, amikor nekünk ígértek!

Amikor pedig látjuk, hogy nem tudjuk tartani az ígéretünket, már akkor jelezzünk! Ne a megbeszélés, telefonhívás előtt 2 perccel, amikor a másik már semmit nem tud tenni, csak a csalódást megélni. Jelezzük, hogy nem fog menni, nem tudjuk tartani az ígéretünket! Inkább érdemes kötni időben egy új megállapodást!

Lehet gyakorolni!

Gondod van az időbeosztásoddal? Nem érsz a feladataid végére? Rosszul érzed magad a be nem tartott ígéreteidtől?

Keress bátran és segítünk!

A bejegyzés trackback címe:

https://celravezetok.blog.hu/api/trackback/id/tr814501744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

A CÉLRAVEZETŐ

Ezen a blogon megosztom a saját céljaim felé vezető úton és a mások céljainak eléréséhez nyújtott szolgáltatásom közben szerzett tapasztalataimat.

Friss topikok

süti beállítások módosítása