A CÉLRAVEZETŐ

A célodhoz vezetlek

Garantált súlycsökkenés az újév első hónapjában!?
Avagy hogyan (nem) jönnek be újévi fogadalmaink!

Egy új év kezdetekor hagyomány fogadkozni. Új életet kezdeni. Ma még utoljára telezabálom magam, aztán elsejétől fogyókúra. Persze, hogy nem működik. Miért is? Mert a fogadkozásaink nem egy dátumon múlnak. Sokkal inkább a gondolkozásunkon. A szokásainkon. És egy szokás megváltoztatásához szükséges a gyakorlat. A léleknek, hogy eléggé elhiggye, meg tudjuk csinálni.

A drasztikus változtatáshoz óriási akaraterő és kitartás szükséges. Pont ez a kettő nincs meg általában!

Amennyiben változtatni szeretnénk, a döntés pillanatától másképp érdemes működnünk, különben nem jön létre a kívánt változás. Attól a pillanattól, ahogy kigondoltuk és nem egy későbbre kitűzött időponttól kezdődően. Az elköteleződés vagy azonnali vagy nincs. 100% vagy 0. Totális vagy zéró. Nincs köztes érték.

Egyébként miért is pont január elseje a legkevésbé optimális időpont a változtatásra? Egyrészt szilveszter van, ami azt jelenti, hogy az emberek 90%-a másnap délután ébred, másrészt jellemzően másnaposan. Ez aztán az ideális állapot konditerembe menni, ami nincs is nyitva ráadásul! Futni meg a hidegben, lucsokban? Na, majd holnap! Végül is, még most, csak munkaszünet van! Az elseje amúgy is ünnep.

Ok, legyen másodika. Reggel korán kelek, ja bocs munkanap, megyek dolgozni. Na, majd este munka után. Hú, de sötét van már fél 5-kor! Na, most már úgyis mindjárt hétvége. Ok, szombaton elkezdem. Jó, de mikor pihenjem ki az év végi bulik alváshiányát? Ok, ez egy tört hét volt, hétfőtől tiszta lappal! Úristen, már hetedike van és még mindig nem kezdtem el! Mi lenne, ha áttenném február 1-re? Akkor már biztos nem fogom elkezdeni. Hagyjuk! Ebből nem lesz már semmi! Anyuci! Maradt még diós bejgli? Tudod az anyádéból! A mákos, meg az én anyám diósa már a múlt héten elfogyott!

Egy új szokás kialakításához egyes elméletek szerint minimum 21 nap szükséges, mások 30 napot mondanak. Szóval új életet kezdeni, mondjuk egy sportos életmódra és egészségesebb táplálkozásra váltani (nem fogyókúrára!) bármelyik nap alkalmas. Pont a január 1. talán a legkevésbé optimális kezdés.

Döntsük el, azt, amin változtatni szeretnénk, tervezzük meg, milyen lépéseket teszünk és nap mint nap újra és újra próbálkozzunk megvalósítani! Ne adjuk fel, ha egy nap végül is nem úgy sikerül! Minden nap új nap, új lehetőség az újrakezdésre! Javaslom ne a kilókat kövessük és a súlyunkra koncentráljunk, hanem csökkentsük az ételadagot és növeljük a mozgásmennyiséget! Mondjuk ne együk dugig magunkat! És menjünk el legalább egy jót sétálni, ha már a konditerem nem jött össze!

A cél ebben az esetben nem egy kilogrammban meghatározott fogyókúra, hanem egy életmódváltás, ami kevesebb evésről és több mozgásról szól! Változtassunk a szokásainkon és jönnek az eredmények! A jobb közérzet, a csinosabb külső, egy egészségesebb szervezet! A napi mérlegelést pedig felejtsük el!

A lényeg pedig az, hogy jövőre legyen malacotok! 

Boldog Új Évet Kívánunk:

A Célravezetők

A bejegyzés trackback címe:

https://celravezetok.blog.hu/api/trackback/id/tr9914525204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

A CÉLRAVEZETŐ

Ezen a blogon megosztom a saját céljaim felé vezető úton és a mások céljainak eléréséhez nyújtott szolgáltatásom közben szerzett tapasztalataimat.

Friss topikok

süti beállítások módosítása